Update: Juf Isabel in Toucountouna !










Maandag, de eerste echte werkdag! Afspraak om half 9 op het gemeentehuis. De volgende dagen volg ik samen met een aantal afgevaardigden van de gemeente en van een aantal omliggende NGO’s een 4-daagse workshop rond digitale storytelling.
Het doel van de workshop is om de mensen hier te trainen in mediavaardigheden. We doen dit door een filmpje te maken dat kadert binnen de SDG’s. De onderwerpen die op tafel komen te liggen, zijn stuk voor stuk zware materie. Er wordt gepraat over de klimaatsverandering, gezondheidszorg, landbouwproblematiek, armoede, kinderarbeid, genderproblematiek, het grote tekort aan elektriciteit en ICT-vaardigheden en zoveel meer.
Ook binnen het onderwijs zijn er heel wat problemen die op tafel gelegd worden. Het niveau is soms echt teleurstellend. De middelen die men te beschikking stelt van de scholen eveneens. Maar niet alles is negatief. Tijdens de workshop leer ik hoeveel inspanningen er door sommige mensen en organisaties reeds geleverd werd om Bénin een betere toekomst te geven. Ook ons scholenbandproject dat Merelbeke heeft met 2 scholen in Toucountouna kadert hier in. In het bijhorende filmpje kan je zien waarom het hebben van dit partnerschap zo verrijkend is. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fête traditionnelle dans la culture Waama

Ecole de Wansokou

L'eau en Belgique